Munkkivuori

Varaa aika

Online-varaus

 

 

 

 

Curly Girl – Onko sinullakin salakiharat?

Haluamme auttaa sinua löytämään kadotetut kiharasi takaisin.
Kun tämän menetelmän oppii niin se on maailman helpoin tapa hoitaa hiusta. Tämä Curly Girl  metodi on todellinen “Pese ja pidä” menetelmä. Tärkeintä on opetella tuntemaan oma hius ja löytää siihen sopivat tuotteet.

Kiharalle hiukselle tärkeää on sen kosteuttaminen, siksi methodissa on kielletty vahvat pesevät tuotteet ja suositaan mm hoitoaineella pesua, on myös tärkeä ymmärtää millaista tukea kihara tarvitsee  jotta se pysyy kimmoisana. Tämä methodi sopii niin luonnonkiharalle kuin permanettikiharalle. Se sopii myös suoralle hiukselle ja tällä menetelmällä myös niistä saa kiiltävät ja kauniit. 

Ideana on välttää seuraavia aineosia: Sulfaatteja, silikoneja, alkoholia, vahoja ja öljyjä.
Tämä on myös tekniikkalaji ja siksi pitää opetella uusia tapoja tehdä tai lähinnä kait opetella olemaan tekemättä niin kuin on aikaisemmin tehnyt. CurlyGirl metodissa vältetään: 
Hiusten harjaamista ja lämpökäsittelyjä. Hiusten annetaan mieluiten kuivaa itsekseen.

CurlyGirl Metodi – kampaajan suositukset

Oikeanlainen hiustenleikkaus on aina pohja kampaukselle, kuten myöskin kauniille kiharalle. Hyvä leikkaus auttaa kiharaa nousemaan ja meidät ammattilaiset on koulutettu ymmärrätämään miten leikkauksella saadaan kihara esiin. Kampaaja leikkaa hiukset niiden omaa taipuisuutta, muotoa ja kihartumista kunnioittaen, ammattilainen tietää millä tavalla kiharan hiuksen leikkuu eroaa suoran hiuksen leikkuusta ja kuinka hius saadaan kauttaaltaan kauniisti asettumaan omille kiharoilleen.
Suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan Ekokampaajan tekemää Energialeikkausta. Se on teknisesti puhdas leikkaus, jossa kunnioitetaan hiusten kasvusuuntia sekä pyörteitä niin, että jokainen hius tukee toinen toistaan. Hiukset leikataan ainoastaan saksilla, veistä tai ohennussaksia käyttämättä ja vältetään jyrkkiä kulmia.  Hiukset palautetaan luonnolliseen muotoonsa “sädekehäksi” pään ympärille. Energialeikkauksen jälkeen hiukset tuntuvat luonnollisilta, ilmavilta, paksummilta, elävämmiltä. Leikkauksen jälkeen hiusten muotoileminen on helppoa ja mallissa pysyminen on erinomaisen hyvä, näin leikkausvälikin voi olla pidempi. Energialeikkaukseen kuuluu ihana rentouttava intialainen päänhieronta.

Kasviväri

Jos haluat värjätä hiuksia niin CurlyGirl metodi suosittaa hiusten värjäämiseen kasviväriä. Kasviväreillä voi lisätä hiukseen erilaisia sävyä tai sillä voi myös värittömän värjäyksen. Tämä suoraväri toimii erittäin tehokkaana kosteuttajana ja hiustenhoitona. Nämä ovat värejä jotka sopivat myös alle 16 vuotiaiden hiusten värjäämiseen ja ovat turvallisia myös raskaana oleville. Kasvivärjäys lisää hiuksen paksuutta ja antaa hiukselle lisää kiiltoa, sen kesto on 3-7 viikkoa.

Tuotteet
Olemme keränneet tuotevalikoimistamme tähän metodiin sopivat ja sallitut tuotteet. Sopivuuden voit tarkistaa Curlybot sivulta. Niissä ei ole käytetty silikonia, sulfaatteja, vahoja, öljyjä eikä alkoholia, sopii siis tiukimmallekin metodin seuraajalle

Hiusten pesu
Hiukset pestään sulfaatittomalla shampoilla / tuotteilla tai jopa pelkästään hoitoaineella. Tähän suosittelemme 
– KEVIN.MURPHY ANGEL.WASH (sis. vesiliukoisen silikonin hydrolyzed vegetable protein pg-propyl silanetriol ja anioniset, mutta sulfaatittomat tensidit sodium lauroyl sarcosinate & sodium lauryl sulfoacetate)
– MAXI.WASH (sis. anioniset, mutta sulfaatittomat tensidit sodium lauryl sulfoacetate & sodium lauroyl sarcosinate)
– BALANCING.WASH (sis. vesiliukoisen silikonin hydrolyzed vegetable protein pg-propyl silanetriol ja anionisen, mutta sulfaatittoman tensidin sodium lauroyl sarcosinate)

Kevin.Murphy tuotteiden pakkaukset valmistetaan merestä kerätystä muovijätteestä.

Hiusten hoito

Hiuksiin levitetään hoitoaine, ja mahdollisesti sen jälkeen vielä naamio. Näin saadaan kiharoihin luonnollinen, terve kiilto.Hoitoainetta voi myös jättää hiukseen ja näin saa aikaan pehmeän Castin. Hoitoaineen vaikuttaessa hiusten takut selvitetään harvapiikkisellä kammalla. Tähän sopii esimerkiksi TEK Multi-colors kammat jotka ovat saarnia. Piikit selvittävät hellävaraisesti hiukset isommista ja pienemmistä takuista.


Hiusten hoitamiseen sopivat tuotteet ovat kaikki Zenz hoitoaineet. Zenz on joutsenmerkitty ympäristöystävällinen tuotesarja.

Curly Girl methodiin sopivia Kevin Murhy hoitoaineita:  STIMULATE-ME.RINSE ja HAIR.RESORT

Pesun jälkeen hiukset puristellaan varovasti kuivaksi

Viimeistely

Muotoilussa käytetään esimerkiksi hiuksiin jätettäviä hoitoaineita, kiharavoiteita, vaahtoa ja geeliä. Muotoilutuotteet levitetään märkiin hiuksiin.Tähän sopivat tuottet joita suosittelemme ovat: – -Zenz  Styling gel ja Hair Mousse ja  Kevin.murphy ANTI.GRAVITY

Pesujen välillä hiusta voi plopata, eli freesata kiharaa. Tähän on monta erilaista tekniikkaa. Pääperiaate on kastella hiusta ja näin saadaan kihara nousemaan uudelleen ja viimeistelytuotteet aktivoituvat.  

Hiusten kuivatus
Kiharat nauttivat ilmakuivauksesta. Kiireessä voi käyttää fööniä diffuuserin avulla, joka levittää ilmaa laajemmalle alueelle

Kampaamoissa on mahdollista kuivattaa hius hiustenkuivaimen diffuuserilla tai ilmakuivata lämpökoneessa, mutta kuten rullakampauksissa, sille on varattava oma aikansa käynnin yhteyteen joten mainitsethan toiveesi ajanvarauksen yhteydessä. Voit myös kietaista hiuksiisi mukanasi tuoman kankaan turbaaniksi ja lähteä niin, mikäli itse haluat.
Kampaamoissa usein käytetään tietynlaisia kampaamoihin suunniteltuja sileitä frotee- tai mikrokuitupyyhkeitä, sillä ne eivät värjäänny hiusväreistä ja näin ollen pysyvät siistin näköisinä ja kestävät jatkuvaa kulutusta. Usein muunlaisia pyyhkeitä tai kankaita kampaamoista ei siis valmiiksi löydy. Kihara ei tällaisella pyyhkeellä kuivatessa yleensä muutu pörröiseksi mutta voit silti tuoda halutessasi oman pyyhkeen mukanasi, mikäli haluat sillä hiuksesi puristeltavan kuivemmaksi. Näin olisi jopa suotavampaa, kuin jättää hius pyyhekuivaamatta ollenkaan.

  • Kiharan hoito ei ole sinänsä mitään uutta, Me kampaajat  teemme päivittäin töitä hiusten kanssa tiedämme miten kiharaa hiusta kannattaa hoitaa. Haluamme auttaa sinua löytämään omat kadotetut kiharasi tai voimme loihtia sinulle sellaiset.

Kun varaat aikaa kampaajalle niin  vaikka kihara ei kampaajalle ole siis vieras asia, metodi kuitenkin voi olla täysin uutta. Voit siis aikaa varatessasi mainita noudattavasi Curly Girl metodia, jolloin kampaamosta voidaan katsoa sinulle metodiin perehtynyt kampaaja. Tässä käytettävät termit eivät ole niinsanottua ”ammattisanastoa”, mutta haluamme mielellämme oppia näitä uusia asioita kanssasi. Meiltä löytyy metodiin sopivia tuotteita, mutta on OK jos haluat ottaa omat tuotteesi mukaan.

Mikäli et ole varma omien hiustesi laadusta tai taipuisuudesta, voit keskustella ja kokeilla hiustesi laittoa kampaajasi kanssa. Kampaajalta voit myös kysyä sopivia tuotteita juuri sinun hiustesi laatua sekä metodia ajatellen, ja voit kysyä mikäli jokin asia tuotteissa tai kiharan hoidossa askarruttaa. Kaikille metodi ei sovi hiuspohjan ongelmien tai allergioiden vuoksi, joten jos huomaat hiuspohjassasi kutinaa, hilseilyä, kuumotusta, finnejä tai muita ongelmia, konsultoi hiusalan ammattilaista joka ohjaa tarvittaessa sinut ihotautilääkärille.

 

 

 

 

 

 

.

Pin It on Pinterest