Kaunis ja hoitava Kasviväri
Kasviväri on kasveista ja yrteistä saatavia värisävyjä joilla voi värjätä mm hiuksia. Se on väri joka näyttää ja tuntuu luonnolliselta. Se hoitaa ja kosteuttaa sekä hiusta että hiuspohjaa.
Kasviväri sopii kaikenlaisiin hiuksiin ja on turvallisempi tapa värjätä hiusta. Sillä voi häivyttää harmaita hiuksia, sävyttää omaa väriä lämpöisempään suuntaan, tummentaa omaa väriä tai vain kiillottaa hiuksen pintaa. Se pysyy hyvin hiuksessa ja sen pysyvyys paranee useammilla värjäyskerroilla ja näin myös värin sävy syvenee.
Kasvivärin hyvinä puolina on se että siitä ei tule selkeää kasvurajaa. Hiusten kasvaessa ja juurikasvun tullessa esiin on värjätyn hiuksen ja oman hiuksen sävyero liukuva, näin värjäysväliäkin pystyy pidentämään. Kasviväri jää hiuksen pintaan ja näin jokainen värjäyskerta paksuntaa hiusta.
Se on kestoväri eikä se ei lähde pois pesemällä. Kasvivärit imeytyvät hiuksen eri kerroksiin, muodostaen niihin suojaavan kerroksen. Hiuksen omat luonnolliset pigmentit heijastuvat tämän värikerroksen läpi. Kasviväri on ainutlaatuinen yhdistelmä värjääviä ja hoitavia kasviraaka-aineita, jotka tuovat hiuksiin loistavia värejä, kiiltoa ja volyymia vahvistaen samalla hiuksen rakennetta. Kasviperäiset hiusvärit sisältävät mm. vehnäproteiinia, merilevää, hennaa, cassia, pähkinää, ratanianjuurta, indigoa, kahvia, punajuurta, tuomipuun kuorta, hibiscusta ja raparperia. Näiden aineiden pitoisuus vaihtelee värisekoituksesta riippuen.
Kasviväri sopii henkilöille joilla on PPD allergia, eivätkä he voi käyttää perinteisiä hapetevärejä hiusten värjäämiseen
Kasvivärillä saa tehtyä erilaisia sävyjä hiukseen, lopputulos riippuu hiuksen omasta väristä ja millä sävyllä sitä on värjätty aikaisemmin. Kasvivärillä ei saa hiusta vaaleammaksi. Käytämme vaalentamiseen mm Savivaalennusta
Kasvivärillä voi turvallisesti värjätä myös alle 16 vuotiaan ja raskaanaolevan hiuksia
Käytössämme on Zenz, Logona, Sante sekä Radicon kasvivärejä.
Aiheesta myös Kuningaskuluttajassa ”Aika vaihtaa turvallisempin värihin?”
Mietitkö miten kasvivärjäys sopii sinulle ja hiuksillesi? Onko hiuksessa harmaata ja mietit onnistuuko silloin kasviväri. Asiantuntijamme auttavat sinua ja vastaavat mielellään kysymyksiisi aiheesta.

kuvassa hyvä esimerkki miten hyvin kasvivärillä saadaan peitettyä harmaata hiusta.
Kerro kampaajallesi jos:
– olet aikaisemmin reagoinut hiusväriin
– olet allerginen jollekin tuotteelle.
– hiuspohjasi on herkkä, ärtynyt tai vaurioitunut
– sinulla on joskus ollut musta hennatatuointi.
– olet alle 16-vuotias.
Haluatko kokeilla itse värjäämistä Kasvivärillä
Välttämättä ei tarvitse olla ammattilainen voidakseen itse värjätä hiuksia kasviväreillä, sillä nykyisin jo löytyy siihen sopivia valmiita sekoituksia. Niihin sekoitetaan mukaan vain kuumaa vettä ja väri on valmis levitettäväksi hiuksiin.
Ennen kasvivärillä värjäämistä hiukset olisi kuitenkin hyvä puhdistaa merilevä- tai savipuhdistuksella, sekä pestä syväpuhdistavalla ekologisella shampoolla.
Värin vaikutusaika huoneenlämmössä on n 2 tuntia ja lämpökoneessa 35 min
Hiuksesta ja halutusta värisävystä riippuen värin sekaan voidaan lisätä myös suolaa, etikkaa, jogurttia yms. jotka vaikuttavat värin lopputulokseen.
Tämänkin värin kanssa toki tulee muistaa, että väri näyttää jokaisen hiuksessa vähän erilaiselta riippuen lähtötilanteesta (hiuksen oma väri, käsittelyt, kunto, harmaiden määrä ja hiuslaatu jne.).
Mitä kasveja käytetään:
Monesti ihmiset kutsuvat kasviväriä Hennaksi tai värjäystä hennaukseksi ajatellen, että henna olisi kasvivärille synonyymi. Kuitenkin henna on vain yksi kasvi (Lawsonia Inermis), jolla saadaan punertavaa/kuparia sävyä hiuksiin. Monesti myös luullaan, että kasviväreillä saadaan vain punaista sävyä, mutta näinkään ei ole.
Kasvivärjäyksessä käytetään pääsääntöisesti 3 eri kasvia; henna (punainen), indigo (sininen) ja cassia (vaalea/”väritön”).
Näitä sekoittamalla sekä käyttämällä erilaisia muita yrttejä ja kasveja saadaan aikaan erilaisia värejä.
Värjäämisessä tarvitset:
keraamisen/lasisen kulhon
Suti (värin levitykseen)
kattila
kasvivärijauhe, yrtit ja muut ainekset mitä haluat kasvivärin sekaan pistää (n.100g riippuen hiusten pituudesta/paksuudesta)
vettä (n.3dl)
Biopussi
- Keitä ensin kattilassa vettä.
Voit lisätä veteen esim. vaaleille hiuksille kamomilla teepusseja tai kuivattua kehäkukkaa, tummille hiuksille salviaa, lepänkäpyjä taikka keitä kahvia ja käytä sitä keitetyn veden sijasta. Punaista sävyä voit voimistaa lisäämällä veteen esimerkiksi kiinanruusu –teetä tai kuivattua krappijuurta, Siivilöi vesi.
- Laita kasvivärijauhe kulhoon, lisää vettä ja sekoita kunnes massa on sopivaa.
Liian jähmeäksi jäävä värimassa on vaikea levittää hiukseen, mutta liian löysä taas valuu pois hiuksesta. Voit lopuksi lisätä esimerkiksi etikkaa massan joukkoon n. ruokalusikallisen (auttaa väriä kiinnittymään), jogurttia tai kananmunaa hoitamaan hiusta, sitruunaa kirkastamaan vaaleita hiuksia.
- Värin levitys.
Levitystä helpottaa jaotella jollain tavalla hiukset. Huolehdi että väriä on tarpeeksi hiuksissa, osioiden molemmin puolin.
- Kun väri on hiuksissa laita biojätepussi hiusten suojaksi ja taputtele ilma pois.
Kääri vielä pyyhe hiusten ympärille pitämään lämpöä sisällään (älä käytä parasta pyyhettäsi).
- Anna vaikuttaa vähintään 1 tunti ja niin kauan kuin vaan jaksat pitää väriä päässä.
- Pese luomulaatuisella shampoolla.
Väri kehittyy 2 vuorokautta joten se ei ole heti valmis vaan muuttuu vielä intensiivisemmäksi.
Kasviväreillä värjääminen on vähän kuin leivonta, ekalla kerralla ei ehkä aina onnistu vaan joutuu hieman kokeilemaan eri värejä ja reseptejä sekä soveltamaan näitä omiin hiuksiin sopiviksi.
Jos hiusta on pitempään värjätty synteettisellä värillä, kestää muutaman värjäyskerran että saadaan väri tasaiseksi, sillä kasviväri on olemukseltaan erilainen kuin hapeteväri joka on ”muovimainen” pinnaltaan ja on vaikuttanut hiuksen rakenteeseen
Ekokampaaja on erikoiskoulutettu ammattilainen joka tuntee eri kasvien sävyt ja ominaisuudet. Jos haluaa päästä helpommalla ja hemmotella itseäsi, niin ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa saamaan hiuksiisi sopivan värin.
Jos sinulla herää asiasta kysymyksiä, niin asiantuntijamme vastaavat mielellään kysymyksiisi.