Munkkivuori

Varaa aika

Online-varaus

 

 

 

 

Kaunis ja hoitava Kasviväri

Kasviväri on kasveista ja yrteistä saatavia värisävyjä joilla voi värjätä mm hiuksia. Se on väri joka näyttää ja tuntuu luonnolliselta. Se hoitaa ja kosteuttaa sekä hiusta että hiuspohjaa.

Kasviväri sopii kaikenlaisiin hiuksiin ja on turvallisempi tapa värjätä hiusta. Sillä voi häivyttää harmaita hiuksia, sävyttää omaa väriä lämpöisempään suuntaan, tummentaa omaa väriä tai vain kiillottaa hiuksen pintaa. Se pysyy hyvin hiuksessa ja sen pysyvyys paranee useammilla värjäyskerroilla ja näin myös värin sävy syvenee.

Kasvivärin hyvinä puolina on se että siitä ei tule selkeää kasvurajaa. Hiusten kasvaessa ja juurikasvun tullessa esiin on värjätyn hiuksen ja oman hiuksen sävyero liukuva, näin värjäysväliäkin pystyy pidentämään. Kasviväri jää hiuksen pintaan ja näin jokainen värjäyskerta paksuntaa hiusta.

Se on kestoväri eikä se ei lähde pois pesemällä. Kasvivärit imeytyvät hiuksen eri kerroksiin, muodostaen niihin suojaavan kerroksen. Hiuksen omat luonnolliset pigmentit heijastuvat tämän värikerroksen läpi. Kasviväri on ainutlaatuinen yhdistelmä värjääviä ja hoitavia kasviraaka-aineita, jotka tuovat hiuksiin loistavia värejä, kiiltoa ja volyymia vahvistaen samalla hiuksen rakennetta. Kasviperäiset hiusvärit sisältävät mm. vehnäproteiinia, merilevää, hennaa, cassia, pähkinää, ratanianjuurta, indigoa, kahvia, punajuurta, tuomipuun kuorta, hibiscusta ja raparperia. Näiden aineiden pitoisuus vaihtelee värisekoituksesta riippuen.

    • Käytämme Zenz, Logona, Sante sekä Radicon kasvivärejä.

Aiheesta myös Kuningaskuluttajassa “Aika vaihtaa turvallisempin värihin?”

Haluatko kokeilla itse värjäämistä Kasvivärillä

Välttämättä ei tarvitse olla ammattilainen voidakseen itse värjätä hiuksia kasviväreillä, sillä nykyisin jo löytyy siihen sopivia valmiita sekoituksia.  Niihin sekoitetaan mukaan vain kuumaa vettä ja väri on valmis levitettäväksi hiuksiin.

Ennen kasvivärillä värjäämistä hiukset olisi kuitenkin hyvä puhdistaa merilevä- tai savipuhdistuksella, sekä pestä syväpuhdistavalla ekologisella shampoolla.

Värin vaikutusaika huoneenlämmössä on n 2 tuntia ja lämpökoneessa 35 min

Hiuksesta ja halutusta värisävystä riippuen värin sekaan voidaan lisätä myös suolaa, etikkaa, jogurttia yms. jotka vaikuttavat värin lopputulokseen.

Tämänkin värin kanssa toki tulee muistaa, että väri näyttää jokaisen hiuksessa vähän erilaiselta riippuen lähtötilanteesta (hiuksen oma väri, käsittelyt, kunto, harmaiden määrä ja hiuslaatu jne.).

Mitä kasveja käytetään:

Monesti ihmiset kutsuvat kasviväriä Hennaksi tai värjäystä hennaukseksi ajatellen, että henna olisi kasvivärille synonyymi. Kuitenkin henna on vain yksi kasvi (Lawsonia Inermis), jolla saadaan punertavaa/kuparia sävyä hiuksiin. Monesti myös luullaan, että kasviväreillä saadaan vain punaista sävyä, mutta näinkään ei ole.

Kasvivärjäyksessä käytetään pääsääntöisesti 3 eri kasvia; henna (punainen), indigo (sininen) ja cassia (vaalea/”väritön”).

Näitä sekoittamalla sekä käyttämällä erilaisia muita yrttejä ja kasveja saadaan aikaan erilaisia värejä.

Värjäämisessä tarvitset:

keraamisen/lasisen kulhon

Suti (värin levitykseen)

kattila

kasvivärijauhe, yrtit ja muut ainekset mitä haluat kasvivärin sekaan pistää (n.100g riippuen hiusten pituudesta/paksuudesta)

vettä (n.3dl)

Biopussi

  1. Keitä ensin kattilassa vettä.

Voit lisätä veteen esim. vaaleille hiuksille kamomilla teepusseja tai kuivattua kehäkukkaa, tummille hiuksille salviaa, lepänkäpyjä taikka keitä kahvia ja käytä sitä keitetyn veden sijasta. Punaista sävyä voit voimistaa lisäämällä veteen esimerkiksi kiinanruusu –teetä tai kuivattua krappijuurta, Siivilöi vesi.

  1. Laita kasvivärijauhe kulhoon, lisää vettä ja sekoita kunnes massa on sopivaa.

Liian jähmeäksi jäävä värimassa on vaikea levittää hiukseen, mutta liian löysä taas valuu pois hiuksesta. Voit lopuksi lisätä esimerkiksi etikkaa massan joukkoon n. ruokalusikallisen (auttaa väriä kiinnittymään), jogurttia tai kananmunaa hoitamaan hiusta, sitruunaa kirkastamaan vaaleita hiuksia.

  1. Värin levitys.

Levitystä helpottaa jaotella jollain tavalla hiukset. Huolehdi että väriä on tarpeeksi hiuksissa, osioiden molemmin puolin.

  1. Kun väri on hiuksissa laita biojätepussi hiusten suojaksi ja taputtele ilma pois.

Kääri vielä pyyhe hiusten ympärille pitämään lämpöä sisällään (älä käytä parasta pyyhettäsi).

  1. Anna vaikuttaa vähintään 1 tunti ja niin kauan kuin vaan jaksat pitää väriä päässä.
  2. Pese luomulaatuisella shampoolla.

Väri kehittyy 2 vuorokautta joten se ei ole heti valmis vaan muuttuu vielä intensiivisemmäksi.

 Kasviväreillä värjääminen on vähän kuin leivonta, ekalla kerralla ei ehkä aina onnistu vaan joutuu hieman kokeilemaan eri värejä ja reseptejä sekä soveltamaan näitä omiin hiuksiin sopiviksi.

Jos hiusta on pitempään värjätty synteettisellä värillä, kestää muutaman värjäyskerran että saadaan väri tasaiseksi, sillä kasviväri on olemukseltaan erilainen kuin hapeteväri joka on ”muovimainen” pinnaltaan ja on vaikuttanut hiuksen rakenteeseen

Ekokampaaja on erikoiskoulutettu ammattilainen joka tuntee eri kasvien sävyt ja ominaisuudet. Jos haluaa päästä helpommalla ja hemmotella itseäsi, niin ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa saamaan hiuksiisi sopivan värin.

Jos sinulla herää asiasta kysymyksiä, niin vastaamme mielellämme.

 

 

Tukkatalo Helsinki

Munkkivuoren ostoskeskus
Raumantie 1, 00350 Helsinki

Puh. (09) 553 555, (09) 553 454

ma-pe klo. 08.00 – 18.00
la. klo. 08.00 – 15.00

Tukkatalo Espoo

Espoo HTC Keilaranta
Keilaranta 15-19, 02150 Espoo

Puh. 050 5512512

ma-pe klo. 08.00-18.00
la sopimuksen mukaan

Facebook

Tukkatalo Parturi-Kampaamo

Tukkatalon toiminta - ajatus on toteuttaa asiakkaiden vaativimmatkin toiveet hius - ja kauneudenalan palveluissa niin hyvin kun se on mahdollista, hyvällä ammattitaidolla, kokonaisvaltaisesti, ihmistä ja luontoa kunnioittaen. Tämä on mahdollista vain hyvin koulutetun ja ammattitaitoisen henkilökunnan avulla Voit varata aikasi netissä silloin kun sinulle sopii www.tukkatalo.fi
Tukkatalo Parturi-Kampaamo
Tukkatalo Parturi-Kampaamo6 kuukautta sitten
Nyt on hyvä hetki laittaa hiukset kuntoon kevään juhliin

Varaa aika netistä
Www.tukkatalo.fi

Tervetuloa
Tukkatalo Parturi-Kampaamo
Tukkatalo Parturi-Kampaamo6 kuukautta sitten
Onneksi olkoon Kure Bazaar! Kure Bazaar on valittu kansainvälisessä ”Beauty shortlist Awards 2018” kilpailussa parhaaksi FREE from kynsilakka brändiksi.

Kure Bazaar on jo pitkään haastanut itsensä ja ollut edelläkävijänä nostamassa jatkuvasti luonnollisten kynsilakkojen rimaa. Pitkän tuotekehittelyn tuloksena nyt entistäkin puhtaampi, mutta teknisesti yhtä hyvin toimiva koostumus.

Kure Bazaarin 10-FREE kynsilakka sisältää jopa 90 % luonnon raaka-aineita! Uudessa lakassa on myös kynsiä korjaavaa bambu-uutetta sekä auringonkukkasiemenöljystä uutettua E-vitamiinia.
Tukkatalo Parturi-Kampaamo
Tukkatalo Parturi-Kampaamo7 kuukautta sitten
IHANAA HELLETTÄ luvassa.... 🌞

Siksi onkin hyvä suojata itsensä turvallisesti

The Ohm Collectionin "Sun Safe" aurinkosuoja on turvallinen Sinulle ja merielämälle. Kauniisti levittyvä kevyt, koostumus ei jätä ihon pintaa valkoiseksi. Ylellinen, makea ja vivahteikas tuoksu, joka kruunaa tuotteen upeuden. Parasta aurinkoisille päiville, enempää ei voisi toivoa!

100% luonnollinen
ravitseva koostumus
ei nanopartikkeleita
mineraalifiltterit

Hinta 43,40€

Kotisivut Webbond

© 2016 Tukkatalo

Pin It on Pinterest