Munkkivuori

Varaa aika

Online-varaus

 

 

 

 

Musta Hennatatuointi

Mustan hennatatuoinin erotat sen syvän mustasta väristä

Kerro kampaajallesi jos olet joskus ottanut Mustan Hennatatuoinnin

Musta hennatatuointi voi aiheuttaa vakavan allergisen reaktion hiusten värjäämisen yhteydessä. Hiusten värjäämistä ei suositella henkilöille, jotka ovat joskus ottaneet mustan hennatatuoinnin.

”Musta Henna” on täysin eri asia kuin Henna, joka  on puhdas luonnontuote. Musta henna ei ole ollenkaan hennaa, vaan käytännössä se on vahvaa  PPD massaa.

Allerginen reaktio mustasta hennasta

 

Jos henkilöllä on tai on joskus ollut musta hennatatuointi, on hänellä suurempi riski saada ihoreaktio hiusväreistä. Reaktio voi aiheutua myös pitkän ajan kuluttua, jopa vuosien kuluttua mustan hennatatuoinnin ottamisesta. Allergisen reaktion aiheuttaja on tällöin todennäköisesti parafenyleenidiamiini (PPD), jota mustat hennatatuoinnit sisältävät.

 

Hapeteväristä johtuva allergia reaktio

 

 

Kosmetiikkalainsäädännön mukaan PPD:tä saa käyttää ainoastaan hiusten värjäämiseen. Mustissa hennatatuoinneissa PPD:tä käytetään kuitenkin suoraan iholle ja paljon korkeampana pitoisuutena, jolloin tatuoinnin ottaja altistuu merkittävästi enemmän PPD:lle kuin jos aine huuhdeltaisiin pois. Lisäksi musta hennatatuointi kestää useita viikkoja, mikä lisää altistusta.

PPD voi aiheuttaa viivästynyttä kosketusallergiaa, joka oireilee yleensä punoittavana ja kutisevana ihottumana pään ja niskan alueella. Myös voimakasta kasvojen alueen turvotusta voi esiintyä. Oireet tulevat yleensä hieman viiveellä värjäyksestä. Näin ollen musta hennatatuointikaan ei yleensä aiheuta heti oireita.

Kun henkilö on altistunut PPD:lle mustan hennatatuoinnin kautta, hiusten värjäys perinteisillä Hapeteväreillä, jotka sisältävät  PPD:tä tai sen johdannaisia voivat laukaista voimakkaan allergisen reaktion. Myös kulmakarvojen ja ripsien värjääminen aineilla, jotka sisältävät PPD:tä, voi aiheuttaa samanlaisen reaktion. Noin 80 % hiusväreistä sisältää PPD:tä tai sen johdannaisia. Kun henkilö on allergisoitunut PPD:lle, ei hiusten värjäys ole enää suositeltavaa.

Ammattitaitoiset, koulutetut kampaajat osaavat kertoa sinulle milloin ja millä tuotteilla hiustenvärjääminen on sinulle turvallista.

 

Oikealla Hennalla tehty tatuointi  on aina punertava.

Pin It on Pinterest