Munkkivuori

Varaa aika

Online-varaus

 

 

 

 

Monta tapaa vaalentaa hiuksia luonnollisesti

Jos haluaa vaalentaa hiuksia ilman riskiä niiden vahingoittumisesta, kannattaa valita luonnollisia tuotteita. Niiden teho on heikompi kuin perinteisten vaalennuksessa käytettyjen kemikaalien, joten niissä joutuu pitämään pidempi aikaa ennenkuin ne vaikuttaa, mutta ne takaavat terveellisemmän lopputuloksen.

Savella vaalentaminen

Tarvitset: 1/2dl kamomillaa (kuivattua tai tuoretta) ja valkosavea (ihon hoitoon tarkoitettua esim. Logona)

Kiehauta 1-2dl vettä ja kaada kamomillojen päälle ja anna hautua kannen alla n.20min

siivilöi niin että saat pelkän veden kulhoon ja ota valkosavea ensin vähän ja kaada vielä lämpimän kamomillaveden joukkoon ja lisää savea kunnes massa on sopiva.

Levitä hiuksiin. Savi hoitaa myös hiuspohjaa joten voit laittaa sitä rohkeasti myös päähän. Laita biohajoava pussi hiusten suojaksi ja vielä kuiva pyyhe ja anna vaikuttaa ainakin puolisen tuntia-tunnin.

Kampaajilla on käytössä tehokkaampia savivaalennusmenetelmiä joilla saa nopeasti vaaleampia tuloksia, kuitenkin hellävaraisemmin kuin perinteisillä vaalennusaineilla. Kysy asiantuntijalta jos tämä sopii sinun hiuksillesi.

Sitruunalla vaalentaminen

Tarvitset: 1 luomusitruuna (tai sitruunatiivistettä) ja suihkupullo/sitruspray suutin

Tähän kirkastukseen on kaksi tapaa, ensimmäinen toimii vain kesällä ja auringonpaisteella:

purista sitruunan vesi kulhoon ja kaada suihkepulloon tai työnnä sitruunan sisään sitruspray suutin ja pirskottele hiuksiin ja kampaa läpi, sitten voit mennä ottamaan aurinkoa. Olethan varovainen kuitenkin, sillä aurinko on tunnetusti hiuksia vaalentava ja kuluttava ja sitruuna lisää siis tehoa.

Toinen tapa on puristaa kulhoon sitruunan mehu ja lisätä syväpuhdistavaa shampoota ja sekoittaa, tässä siis shampoo joka kirkastaa hiuksia. Pese kuten normaalistikin.

Aurinko. 

Ystävämme aurinko tunnetusti vaalentaa hiuksia joten pelkällä auringon otolla tai aurinkoisena päivänä pihahommien teko vaalentaa hiuksia.

Askorbiinihappo (= C vitamiini)

Tarvitset: Askorbiinihappoa (saa apteekista) ja shampoota ja tilkka vettä

sekoita puolet tai 1/3osaa askorbiinihappoa hiusten pituudesta riippuen pariin ruokausikalliseen shampoota ja lisää tilkka vettä jotta massa olisi sopivaa. levitä pyyhekuiviin hiuksiin ja puristele ja “pese” hieroen n. 10min.

Tämä tapa sopii parhaiten oikeastaan kun halutaan purkaa väriä hiuksista (huom.värjätty hius), voit seurata tilannetta peilin avulla niin pääset helpoiten haluamaan lopputulokseen.

Askorbiinihappo sopii myös silloin, jos hius on saanut vanhoista vesijohdoista kertymiä kuparista, raudasta tai muista metalleista (myös kloori). Veden ja askorbiinihapon kanssa purkaa mattaisen sameuden ja poistaa kertymiä.

Kasvivärillä kirkastaminen

Tarvitset Cassia nimistä kasviväriä, Kamomillaa ja sitruunaa sekä aavistuksen tuhkaa (tämä ei pakollinen)

keitä kamomillasta yrttivesi, lisää sitruunan vesi ja tuhkaa, lopuksi cassiaa kunnes massa on sopiva. Levitä hiuksiin ja laita päälle biohajoava pussi sekä pyyhe, anna vaikuttaa niin kauan kuin jaksat mutta mielellään tunti ainakin.

Hunajavaalennus

Tarvitset: Hunajaa, keitettyä vettä, kanelia, kaardemummaa ja kasviöljyä.

1/3dl hunajaa ja 1,5-2dl tislattua vettä. Sekaan voi laittaa jauhettua kanelia ja kaardemummaa. Tumma hunaja on tehokkain.

Anna seistä puolisen tuntia ja pistä hiuksiin ja päälle vielä biohajoava pussi sekä pyyhe ja anna vaikuttaa ainakin tunti, kauemminkin jos jaksat.

Etikka
tarvitset:
– 250 ml etikkaa
– 1,5 l vettä

 • Sekoita etikka ja vesi .
 • Levitä nestettä kaikkialle hiuksiisi tai niihin osiin tukkaasi joita haluat vaalentaa. Vaikutusaika on noin 15 min
 • Voit käyttää myös  omenaviinietikka, siinä on miellyttävämpi tuoksu.Raparperi
  Tällä kasvilla on ominaisuuksia joilla se pystyy vaalentamaan myös hiuksia.
  Tarvitset
  50 g raparperia
  500 ml vettä

  Paloittele raparperi ja laita se veteen. Anna sitten kiehua 10-15 minuutin ajan.
  siivilöi neste ja laita sitä hiuksiisi
  Vaikutusaika saa olla ainakin 10 minuuttia.
  Huuhtele vedellä.

 

Jos tuntuu että mikään näistä ei vaalenna hiustasi riittävästi, niin silloin kannattaa vielä kokeilla perinteisempiä keinoja jotka löydät   TÄÄLTÄ

jos kuitenkin riittää vain tyvikasvun häivytys niin vinkit siihen löydät täältä

Pin It on Pinterest