Munkkivuori

Varaa aika

Online-varaus

 

 

 

 

Länsimainen ja itämainen kulttuuri kohtaavat

Töölöläinen lehti:

Irakilainen Omar Taha tiesi olevansa hyvä parturi, mutta Suomessa hänen piti vielä opetella, mitä suomalainen asiakas haluaa ja miten suomalainen hius toimii. ”olen työskennellyt parturina 13 vuotta sekä  Irakissa, Syyriassa että Egyptissä. Suomalaisten hiukset, iho ja palvelukulttuuri ovat kuitenkin hyvin erilaisia kuin mihin olin tottunut”, Omar Taha kertoo. ”Suomalainen mies on hitaasti lämpenevä asiakas, joka ei vaadi paljon. Irakilaiset miehet sen sijaan ovat sekä laatu- että muotitietoisia: he tarkistavat lopputuloksen huolella peilin ääressä. Heille parturissa käynti on myös yhteisöllinen hetki, jonka aikana syödään eväitä ja vaihdetaan kuulumisia. Arabikulttuurissa miehet parturoivat miehiä ja naiset naisia, mutta Omar haluaa integroitua suomeen ja palvella molempia”, kertoo Omarin yhtiökumppani (parturiliikkeen markkinoinnista ja taloushallinnosta vastaava) Teemu Heiskanen.

Kun Omar Taha meni aluksi Munkkivuoren Tukkataloon harjoittelemaan, ajatuksena oli, että suomalaiset opettaisivat häntä, mutta homma näytti pian menevän niin että opimme toinen toisiltamme.

Omar on mestari erityisesti hiustatuoinneissa ja ikivanhassa itämaisessa lankatekniikassa, jota käytetään mm. Kulmien muotoiluun. ”harjoittelin lankatekniikkaa 3-4 kuukautta 8 tuntia päivässä”, Omar kertoo. ”mallit ja trendit muuttuvat. Veitsen käyttö parturoinnissa on unohtunut eikä lankatekniikasta tiedetty suomessa mitään. Nyt kun parrat ovat tulleet takaisin ja niiden muotoiluun on alettu panostaa enemmän, Omar on käynyt kouluttamassa näitä tekniikoita suomalaisille ammattilaisille.

Hän katsoo asiakasta aina kokonaisuutena: hiusten lisäksi hoidetaan viikset, kulmakarvat, parta ja iho, koko paketti”, Heiskanen sanoo. Heiskasen mukaan suomen kielen taito ei ole monella alalla enää työllistymisen kynnyskysymys. Nuorempi polvi on tottunut kommunikoimaan englanniksi. ”jos verbaaliset taidot eivät riitä, homma hoituu tällä alalla oikein hyvin elekielelläkin. Myös kuvia voi ottaa avuksi.

Isompi ongelma on se, että maahanmuuttajat eivät tunne suomen byrokratiaa ja yrityslainsäädäntöä. Usein kyse ei ole tahallisesta lainkiertämisestä vaan silkasta tietämättömyydestä. Jos hiustenleikkauksen tekee 10 eurolla, se on ok 10 minuutin työstä, mutta viimeisteltyä lopputulosta sillä ei saa aikaan. Meille onkin tärkeää kilpailla laadulla eikä halvoilla hinnoilla”, Teemu Heiskanen toteaa. Fredan BGD Barbers:ssä työskentelee tällä hetkellä kaksi irakilaista ja yksi kosovolainen ja yksi suomalainen.

Toivotteko, että esimerkkinne innostaa muita yrityksiä palkkaamaan maahanmuuttajia? ”kyllä, ja me myös autamme ja neuvomme mielellämme.

Sana hyvästä palvelusta on selvästi levinnyt, sillä kassavirtamme on tasaisessa kasvussa ja meillä on tarve palkata lisää henkilökuntaa”, Heiskanen iloitsee.

“Tukkatalolle on ollut etuoikeus saada olla mukana tässä Omarin (SAM)  matkassa auttamassa häntä eteenpäin, kohti unelmia.
Lisä bonuksena että Tukkatalon entinen työntekijä Susan on myös mukana tässä tiimissä ja tätä porukkaa luotsaa Tukkatalon kolmanen sukupolven edustaja Teemu. Kaikki työskentelevät edelleen sekä BGD Barberssissa että Tukkatalossa. Tämä jos mikä on todellisita osaamisen vaihtoa ” 
Kiitokset hyvästä jutusta ja kuvasta kuuluu
Toimittaja Minna Karila
Kuvaaja Juha Laitalainen

 

 

Tukkatalo Helsinki

Munkkivuoren ostoskeskus
Raumantie 1, 00350 Helsinki

Puh. (09) 553 555, (09) 553 454

ma-pe klo. 08.00 – 18.00
la. klo. 08.00 – 15.00

Tukkatalo Espoo

Espoo HTC Keilaranta
Keilaranta 15-19, 02150 Espoo

Puh. 050 5512512

ma-pe klo. 08.00-18.00
la sopimuksen mukaan

Facebook

Tukkatalo Parturi-Kampaamo

Tukkatalon toiminta - ajatus on toteuttaa asiakkaiden vaativimmatkin toiveet hius - ja kauneudenalan palveluissa niin hyvin kun se on mahdollista, hyvällä ammattitaidolla, kokonaisvaltaisesti, ihmistä ja luontoa kunnioittaen. Tämä on mahdollista vain hyvin koulutetun ja ammattitaitoisen henkilökunnan avulla Voit varata aikasi netissä silloin kun sinulle sopii www.tukkatalo.fi
Tukkatalo Parturi-Kampaamo
Tukkatalo Parturi-Kampaamo2 päivää sitten
Mitä on vegaaninen kosmetiikka?

Vegaanisuus heijastuu ruokapöydästä myös muihin arjen kulutustottumuksiin.

Vegaanisen kosmetiikan kysyntä on kasvanut viimevuosina vauhdilla. Vegaaninen ruokavalio ei sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia eikä mitään niiden johdannaisia. Vegaaninen ruokavalio heijastuu myös usein kulutustottumuksiin, kuten nahan käytön välttelyyn kengissä ja laukuissa. Näinollen vegaaninen kosmetiikkakaan ei sisällä mitään eläinperäisiä raaka-aineita. Sekä luonnollinen että synteettinen kosmetiikka voi olla vegaanista.

Synteettinen, eläin- vai kasviperäinen raaka-aine?

Tavanomaisessa kosmetiikassa pyritään jatkuvasti kehittämään uusia ainesosia eläinperäisten ainesosien korvaamiselle synteettisesti. Luonnonkosmetiikassa puolestaan korvataan synteettiset- ja eläinperäiset ainesosat kasvipohjaisilla raaka-aineilla. Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa on muutama eläinperäinen raaka-aine joiden käyttö sallitaan sillä ne hankitaan luontoa ja eläintä kunnioittaen ja vahingoittamatta. Tällaisia raaka-aineita ovat hunaja, mehiläisvaha ja lampaanvillarasva eli lanoliini. Myös joidenkin maitotuotteiden kuten juuston tuotannosta ylijäävän heran käyttö on sallittua. Vegaanisessa kosmetiikassa näiden käyttö ei luonnollisesti ole kuitenkaan sallittua.

EU kieltää kosmetiikan lopputuotteen sekä raaka-aineiden testaamisen eläinkokein. Markkinoilta löytyy tuotteita, joissa asia on kerrottu esim. Cruelty free –merkinnällä. On syytä muistaa, että vaikkei tuotteista löydy tätä tai muuta vastaavaa symbolia, ei tuotteita eikä raaka-aineita silti ole testattu eläinkokein.

Meillä on myynnissä esimerkiksi Suomalaisen SIMn valmistama DS sarja jonka kaikki tuotteet ovatkin vegaanisia, lukuun ottamatta DS Heat Protection Spraytä, jonka yksi ainesosa sisältää aikaisemmin mainitun lanoliinin johdannaista. Joitakin kosmetiikan raaka-aineita voidaan valmistaa niin synteettisesti, eläinperäisesti kuin kasvipohjaisesti. Esimerkiksi kosteusvoiteissa runsaasti käytetty glycerin voidaan valmistaa synteettisesti tai hyödyntäen eläin- tai kasviperäisistä rasvoista.

http://www.tukkatalo.fi/2018/03/mita-on-vegaaninen-kosmetiikka/
Tukkatalo Parturi-Kampaamo
Tukkatalo Parturi-Kampaamo shared Vision Haircare Suomi's post.3 päivää sitten
Päivän pelastaja no 1

"Jälleen kerran kampaamokäyntini venyi ja toi tyvikasvu on ihan mahdoton saada millään enää peittoon. Onneksi mulla oli kaapissa varalla tämä tuote. Nyt pärjään vielä tämän päivän ja varaan tänään sen ajan väriin." -JOhanna

Kotisivut Webbond

© 2016 Tukkatalo

Pin It on Pinterest