Munkkivuori

Varaa aika

Online-varaus

 

 

 

 

Vanhojenpäivä

Tämä on monille lukiolaisille tärkeä päivä ja siihen panostetaankin paljon. 

Vanhojenpäivä (ruots. De äldstes dag) on lukion toiseksi viimeisen vuoden opiskelijoiden viettämä juhlapäivä, jonka tunnusomaisimpina piirteinä ovat pukeutuminen juhlapukuihin sekä tanssiesitysvanhojentanssit. Päivää vietetään perinteisesti abiturienttien penkinpainajaisia seuraavana päivänä (nykyisin yleensä vuoden seitsemännen viikon perjantaina) sen kunniaksi, että abiturienttien lopetettua koulutyönsä on lukion toinen luokka jäänyt koulun ylimmäksi.

Vanhojen tanssit liittyvät vanhojenpäivään, jota lukion toisen vuoden oppilaat viettävät. Juhlaviin juhlapukuihin ylväästi pukeutuneet lukion toisluokkalaiset viilettävät koulujen liikuntasaleissa ja juhlistavat lukion kolmannen luokan poistumista ja toisen luokan siirtymistä koulun vanhimmaksi

Päivän kulku

Vanhojenpäivänä oli ennen tapana pukeutua vanhahtavaan tyyliin ja esittää tanssiaistansseja harjoitellun koreografian mukaan. Nykyään usein ostetaan tai vuokrataan uusia tanssipukuja. Tanssiin osallistuminen ei kuitenkaan ole kenellekään pakollista. Päivän ohjelma vaihtelee kouluittain ja paikkakunnittain. Useilla kouluilla esitys järjestetään kahdesti, jolloin ensimmäinen esitys on yleensä noin keskipäivän aikaan koulun muille oppilaille ja jälkimmäinen iltapäivällä tai alkuillasta vanhempia varten. Tanssien jälkeen voidaan mennä ravintolaan syömään muiden vuosiluokkalaisten kanssa, jatkaa tanssimista nykymusiikin tahtiin tai lähteä risteilylle. Joissakin lukioissa juhla on kaksipäiväinen, jolloin niitä vietetään sekä torstaina että perjantaina.

Kampaus

Vanhojen tansseissa puvun ohessa näkyvin elementti on kampaukset. Vanhojentanssikampaus ei ole missään määritely millainen sen tulee olla ja sen takia juhlassa nähdäänkin paljon erilaisia tyylejä. Suosituimpia tyttöjen kampauksia ovat erilaiset nutturat, sillä tällainen kampaus kestää pitkään. Myös erilaiset kiharakampaukset ovat yleisiä ja hiuksiin voidaan kiinnittää koristeita. Tänäpäivänä kampaukset ovat hyvin muodikkaita ja niissä nähdään myös paljon lettejä.
Lopputulokseen vaikuttaa paljon myös  hiusten väri, tuuheus ja pituus. Kampausten tulee kestää pari päivää, joten se vaatii hyvän ”perustuksen” -pohjatyöt. Näin se saadaan kestämään tanssimisen, juhlimisen ja joskus jopa yhden yön nukkumisen. Joskus käytetäänkin lisäkkeitä ja hiustenpidennyksiä, näillä saadaan lisää materiaalia haluttua kampausta varten. Vanhojenpäiväkampausten suunnittelu aloitetaan jo varhain ja ajat näihin kamapuksiin varataan usein jo heti

Hiukset ovat kruunu ja se viimeistelee myös vanhojentanssijan tyylin.

Meikki: Jotta meikki kestää koko päivän siihen on hyvä panostaa ja antaa ammattilaisen pohjustaa se. Heillä on tietoa miten siitä saadaan pysyvä.
Nämä nuoret kauniit naiset eivät välttämättä tarvitse vahvaa meikkiä, mutta jos halutaan näyttävä ehostus niin jo aamulla tehdään iltaehostus sen sijaan, että ehostusta muutettaisiin päivän aikana.

Pukeutuminen

Nykyisellään vanhojenpäivä on muodostunut kalliiksi tapahtumaksi varsinkin tytöille perheineen. Puvun ostamisen tai vuokraamisen lisäksi myös kampaus, ehostus ja kengät kasvattavat budjettia. Vanhojenpäivän alkuperäinen ajatus oli pukeutua kotoa tai muualta löydettyihin käytettyihin vanhoihin pukuihin ja näyttää vanhukselta.

Poikien asu on yleensä smokkifrakki tai saketti ja harvemmin historiallinen tai teatteripuku. Tytöillä on useimmiten leveähelmainen tanssimiseen sopiva iltapuku, mutta toiset valitsevat mieluummin cocktail-asun tai muuntyyppisen puvun.

 Historia

Alkujaan pukukoodia ei mielletty niin tiukaksi, vaan puvuksi kelpasi esimerkiksi vanha suvun frakki. Vanhat tanssit saivat vahvan asemansa koulujen opetussuunnitelmissa 1970- ja 1980-luvun vaihteessa, josta lähtien ne ovat olleet jokavuotinen perinne.Vanhojenpäivä on suomalaisten oma perinne, jonka historia ulottuu alle sadan vuoden taakse. Alunperin vanhojenpäivänä on korostettu lukion kakkosten vanhuutta, eikä juhlaan kuulunut tanssiminen. Nykyään vanhojentanssit muistuttaa amerikkalaisten prom-tanssiaisia.

Katso linkistä: Kuvat kertovat vanhojenpäivien muutoksen 30-luvulta nykyaikaan – vanhuuden ihannoinnista teiniprinsessoihin ja jenkkivaikutteisiin

Vuonna 2018 vanhojen tanssit ovat torstai-iltana 15.2. sekä perjantaina 16.2.

Hyviä vinkkejä päivän onnistumiseksi löydät täältä : 25 parasta vinkkiä ihanaan juhlapäivään

Me Tukkatalossa olemme saaneet kunnian tehdä vanhojenpäiväkampauksia ja meikkejä jo vuosikymmenten ajan. Täältä voit katsoa työmme tuloksia:

Facebook

Instagram

Pinterest

Varaa aika

09553555 / 0505512512

 

Lähdetieto:

Wikipedia

Yle

Aamulehti

Tukkatalo Helsinki

Munkkivuoren ostoskeskus
Raumantie 1, 00350 Helsinki

Puh. (09) 553 555, (09) 553 454

ma-pe klo. 08.00 – 18.00
la. klo. 08.00 – 15.00

Tukkatalo Espoo

Espoo HTC Keilaranta
Keilaranta 15-19, 02150 Espoo

Puh. 050 5512512

ma-pe klo. 08.00-18.00
la sopimuksen mukaan

Facebook

Tukkatalo Parturi-Kampaamo

Tukkatalon toiminta - ajatus on toteuttaa asiakkaiden vaativimmatkin toiveet hius - ja kauneudenalan palveluissa niin hyvin kun se on mahdollista, hyvällä ammattitaidolla, kokonaisvaltaisesti, ihmistä ja luontoa kunnioittaen. Tämä on mahdollista vain hyvin koulutetun ja ammattitaitoisen henkilökunnan avulla Voit varata aikasi netissä silloin kun sinulle sopii www.tukkatalo.fi
Tukkatalo Parturi-Kampaamo
Tukkatalo Parturi-Kampaamo2 tuntia sitten
Mikä Less is More sarjan tuotteista on sinun lempparisi?

Katja Kokko listasi blogissaan vuoden 2017 parhaat hiustuotteet. 7 parhaan tuotteen joukosta löytyy 3 Less is More -sarjan tuotetta.
"Tämän vuoden paras hiussarja on epäilemättä Less is More."

http://katjakokko.com/suuri-purkkigaala-2017-parhaat-hiustuotteet/
Tukkatalo Parturi-Kampaamo
Tukkatalo Parturi-Kampaamo1 päivä sitten
Hei olen Laura ja opiskelen parturi-kampaajaksi viimeistä vuotta. Olen positiivinen ja ulospäinsuuntautunut asiakkaiden toiveita toteuttava parturi-kampaajan alku.

Tällähetkellä kaikista töistäni saa oppilasalennuksen -30%

Parturointi on lempi puuhaani, mutta minulta sujuu jo tosi hyvin sekä naisten että miesten hiusten leikkaaminen. Teen myös hiusten värjäyksiä, vaalennuksia ja tykkään ottaa myös haastavampiakin töitä vastaan.

Tervetuloa!

Voit varata minulta ajan puhelimitse 09553555 / 0505512512
tai netistä www.tukkatalo.fi
Tukkatalo Parturi-Kampaamo
Tukkatalo Parturi-Kampaamo4 päivää sitten
Kamppi - Eira lehti:

Länsimainen ja itämainen kulttuuri kohtaavat

SAM (Omar Taha) tiesi olevansa hyvä parturi, mutta Suomessa hänen piti vielä opetella, mitä suomalainen asiakas haluaa ja miten suomalainen hius toimii. ”olen työskennellyt parturina 13 vuotta sekä Irakissa, Syyriassa että Egyptissä. Suomalaisten hiukset, iho ja palvelukulttuuri ovat kuitenkin hyvin erilaisia kuin mihin olin tottunut”,
Siksi hän meni aluksi Munkkivuoren Tukkataloon harjoittelemaan, ajatuksena oli, että suomalaiset opettaisivat häntä, mutta homma näytti pian menevän niin että opimme toinen toisiltamme.

Koemme että on ollut Tukkatalolle etuoikeus saada olla mukana tässä SAM:n matkassa auttamassa häntä eteenpäin, kohti unelmia.
Lisä bonuksena että Tukkatalon entinen työntekijä Susan on myös mukana tässä tiimissä ja tätä porukkaa luotsaa Tukkatalon kolmanen sukupolven edustaja Teemu. Kaikki työskentelevät edelleen myös BGD Barberssissa että Tukkatalossa. Tämä jos mikä on todellisita osaamisen vaihtoa .

Kiitokset hyvästä jutusta ja kuvasta kuuluu
Toimittaja Minna Karila
Kuvaaja Juha Laitalainen

Lue lisää aiheesta :

http://www.tukkatalo.fi/2018/01/lansimainen-ja-itamainen-kulttuuri-kohtaavat/

Kotisivut Webbond

© 2016 Tukkatalo

Pin It on Pinterest